O mnie

 

 

Witaj na moim blogu! Cieszę się, że mogę zaprosić Ciebie do mojego świata i pokazać kawałek mojego życia oraz wszystko to, co uwielbiam, moje pasje.

Poznajmy się 🙂

Jestem Monika. Na co dzień pracuję jako kosmetolog we własnej firmie oraz chemik biotechnolog. Jestem również filologiem rosyjskim i literaturoznawcą. Od kilku lat rozwijam swoją pasję jaką jest gotowanie, którą postanowiłam dzielić się ze światem zakładając tego bloga.

 

Pokażę Wam, że jedzenie prostych i naturalnych produktów jest odżywcze i zarazem smaczne! Postaram się przekonać moich czytelników,  że należy jeść produkty prosto od matki natury, które nie mają etykiety lub ich skład ogranicza się do do kilku słów, a eliminować produkty przetworzone i produkowane masowo.

Ze względu na liczne nietolerancje pokarmowe i alergie moja dieta jest pozbawiona glutenu, produktów mlecznych, rafinowanego cukru oraz wielu alergenów. Ponieważ zmagam się nietolerancją histaminy, moje przepisy są także niskohistaminowe, a schorzenia układu pokarmowego wymusiły również to, że w większości znajdziecie tutaj przepisy lekkostrawne.

Zwracam uwagę na pochodzenie mojego jedzenia, najchętniej wybierając żywność nieprzetworzoną z hodowli i upraw ekologicznych, pochodzącą od lokalnych rolników, zaprzyjaźnionych dostawców. Poprzez szacunek do tego, co daje nam przyroda oraz do własnego ciała i zdrowia, skupiam się głównie na składnikach odżywczych i jakości jedzenia zamiast na kaloriach, a także stosuję odżywianie intuicyjne, traktując jednocześnie moją dietę funkcjonalnie, ale i pozwalając sobie cieszyć się smakami, bo uwielbiam jeść!

 

 

No Comments

Leave a Comment